Aanmelden nieuws update

captcha 
Welkom op de site van BOSK-Drenthe.U kunt zich aanmelden voor de nieuws Update.
Zomerweekend Kibbelhof 2017 
Het grote aangepaste huis in Schoonloo staat uitnodigend te wachten op de BOSK-gezinnen die dit weekend hier zullen doorbrengen. 
Koffie en thee, ranja en koekjes alles staat klaar…en in de koelkast staat een grote welkomst taart van de Landelijke BOSK! 
En daar komen langzaamaan de eerste volgeladen auto’s aanrijden. 
Ouders en kinderen onwennig en wat verlegen stappen uit. Rolstoelers worden van de rijplank afgeholpen en tassen en koffers uitgeladen. 
Waar mogen we slapen? Nieuwsgierig zoekt iedereen zijn kamer op om daar alvast de tassen neer te zetten. 
Alle gasten krijgen een sticker op met zijn of haar naam. Zo kunnen we snel leren wie er dit weekend tot het BOSK-gezin behoren. 
Leuk om te zien hoe snel kinderen al op hun gemak zijn en dan is het voor de volwassenen ook vlug in orde. 
Een kop koffie /thee of fris en een lekker stuk slagroomtaart zijn een goed begin. 
Het zonnetje is er niet aldoor maar buiten rond het grote erf is genoeg te beleven voor iedereen. Skelters worden in gebruik genomen en voor je het weet racen er al een paar rond het huis.
Er is een grote trampoline waar het druk wordt en daar in de verte achter de beschutting van de bamboebosjes lonkt een hottub. Daarnaast een grote vuurplek waar je met elkaar om het vuur kunt zitten. De sauna staat daar ook in de buurt en de douche is ook handig voor het afspoelen van de hottubgangers. 
De dieren rond het huis worden ook bewonderd en ook kan er worden gevoetbald.
De warme maaltijd lokt iedereen aan tafel en het eten wat de kok binnenbrengt is heerlijk! 
Dan wordt het eventjes heel stil als alle katjes muizen. Het toetje krijgt een hoeraatje en gezamenlijk worden borden en bestek op de rijwagens geladen. 
Die avond mogen de kinderen opblijven en binnen en buiten worden er spelletjes gedaan. De ouders praten, relaxen en in de keuken wast de afwasmachine alle vaat weg. 
Die nacht slapen alle Boskgezinnen heerlijk. 
De zaterdag vliegt om, iedereen geniet. De hottub wordt veel gebruikt en zelfs de sauna is in trek.  
De wielers gaan ook in de hottub en dat geeft veel lol. Met vereende krachten is het resultaat de moeite waard. Stralende gezichten en vuurrode wangen. Ook wordt door meerdere mensen de omgeving verkend.
Hoe divers we ook allemaal zijn er heerst een speciaal BOSK-sfeertje. Iedereen is waardevol en brusjes BOSK-kinderen en hun ouders genieten allemaal op hun eigen manier. 
Vriendschappen bloeien op en ervaringen worden uitgewisseld: wat hebben jullie voor pompje en werkt die spuit echt zo goed? Rolstoelen worden onderling uitgeprobeerd, zoals ook het pookje voor de besturing van een elektrische rolstoel. Enkele PGBers die ook zijn meegekomen wisselen ervaringen uit en helpen om de ouders wat meer armslag te geven. 
Met veel vijven en zessen wordt er nog een groepsfoto gemaakt. Toch goed gelukt! 
Tja en dan is het alweer zondagmiddag en is de koek alweer op en de eerste gezinnen gaan huiswaarts. Kinderen protesteren…. Maar ja er is niets aan te doen. Het weekend is echt voorbij. 
Iedereen wordt uitgewuifd en dan is de Kibbelhof weer heel leeg en stil…. In gedachten trekken de beelden van die dagen aan mij voorbij …. Het was goed en warm en zeker voor herhaling vatbaar. Volgend jaar weer BOSK Drenthe weekend. Volg de website.  Groetjes Ida.