Aanmelden nieuws update

captcha 

Fijne kertsdagen

Sinterklaas

Welkom op de site van BOSK-Drenthe.U kunt zich aanmelden voor de nieuws Update.

 

 

 

 

Over de BOSK

 

De BOSK is onmisbaar voor de kracht, het plezier en het meedoen in het dagelijks leven van vele duizenden mensen.

Wij zijn de BOSK. Wij zijn al meer dan 60 jaar de vereniging van mensen met een aangeboren lichamelijke handicap. De BOSK is een unieke ontmoetingsplaats van leden die elkaar steun en informatie geven. Maar de BOSK is ook hét kenniscentrum van ervaringsdeskundigen: mensen die alles weten van leven met een lichamelijke handicap. Hun kennis is van onschatbare waarde. Voor lotgenoten, voor onderzoekers en voor besluitvormers. 

De BOSK slaat een brug Artsen weten veel van handicaps, maar wij weten hoe het is om ermee te leven. Rolstoelontwerpers beschikken over veel technisch inzicht, maar ze missen de ervaring van mensen die dag in dag uit ín zo'n rolstoel zitten. De BOSK slaat de brug tussen de ervaringsdeskundigen met een lichamelijke handicap en de specialisten die hun leven aangenamer kunnen maken.

Ontmoeten en ondersteunen Je ziet het al op de foto: we hebben niet allemaal een lichamelijke handicap. De BOSK is er ook voor familie en vrienden van kinderen met een handicap. Bij de BOSK ontmoeten zij elkaar, wisselen ze belangrijke kennis en ervaringen uit en vinden ze de ondersteuning die ze nodig hebben. Ons platform is de plek waar mensen met een lichamelijke handicap en hun ouders het antwoord op belangrijke levensvragen vinden én geven. 

De ervaringskennis van de BOSK De BOSK is van onschatbare waarde voor mensen met een lichamelijke handicap en hun omgeving, maar ook voor talloze professionals, instellingen en bedrijven. Onderzoekers vinden bij de BOSK de unieke kennis en ervaring waarmee ze hun onderzoek sterk kunnen verbeteren. Fabrikanten van hulpmiddelen kunnen veel leren van hun (potentiële) klanten. Reisorganisaties lezen hier wat mensen met een lichamelijke handicap missen als ze op vakantie zijn. En zorgverleners krijgen meer inzicht in het dagelijks leven van mensen met een handicap.

Bezoek de website van BOSK Nederland