Aanmelden nieuws update

captcha 

Fijne kertsdagen

Sinterklaas

Welkom op de site van BOSK-Drenthe.U kunt zich aanmelden voor de nieuws Update.

Helaas kan ook dit jaar het Sinterklaasfeest niet doorgaan.

Door de Corona maatregelen moeten we het annuleren.
We hopen dat een ieder in kleine kring toch een gezellige Sinterklaas zal hebben.
Volgend jaar gaan we het opnieuw proberen.

Afscheid van Hr en Mevr. Kwint en van Wilhelmina zalencentrum in Beilen. (Voorjaar 2020) 

Vorig voorjaar (Coronatijd) kregen we bericht dat het Wilhelmina zalencentrum in Beilen werd verkocht. Jarenlang was dit zalencentrum voor ons als BOSK Drenthe een vast vertrouwd adres voor vele van onze activiteiten.
Vanaf de herstart van voorheen BOSK Drenthe in 1978 tot nu hebben we er jaarlijks jaarvergadering gehouden, thema avonden, feestmiddagen en ook minstens 16 jaren onze Sinterklaasmiddag. Het was er goed toeven mede dankzij het beheerdersechtpaar Roelof en Anja Kwint. 
Die twee maakten er al die jaren een fijne plek van waar iedereen welkom was. In overleg kon er heel veel en was alles goed verzorgd. We konden er allemaal “onszelf zijn“ en onze kinderen en hun ouders en brusjes waren allemaal even welkom. 
Verkoop van Wilhelmina zalencentrum”
Wat een klap voor Roelof en Anja Kwint. Hun werk was abrupt gestopt. En in allerijl moesten ze elders een woning gaan zoeken. Het was haast teveel voor hen om dat te verwerken. 
Ik heb ze namens ons allemaal een plant gebracht als riem onder het hart en om een klein beetje aan te geven hoe we hun werk waarderen. Ze gaven toen al aan dat er een ding was wat ze het allermeest zouden missen van alle dingen die ze dagelijks en jaarlijks deden. En dat was?
Het Sinterklaasfeest van onze BOSK gezinnen. Voor hen altijd weer een prachtige warme middag met een saamhorigheid en sfeer die ze erg zullen missen. 
We zullen hen vragen of ze dit jaar ook nog een keer willen komen (op de nieuwe locatie) en dat als eerbetoon aan hun inzet van zeker ruim 40 jaren. 
Misschien is het leuk als jullie op sinterklaasmiddag een leuke kaart voor hen meenemen.
Roelof en Anja, het ga jullie goed op de plaats die jullie nu hebben gevonden. 
We wensen jullie samen nog heel veel goede jaren toe. 
Namens allemaal,
Ida 
 -

Beste familieleden van Harry Jan,

Wat een schok om te horen dat Harry Jan is overleden. 
Namens de BOSK ouders en bestuur van Drenthe wil ik u allen onze oprechte deelneming doorgeven. 
Wat moet dit voor jullie allen een enorme klap zijn. Juist nu Harry Jan een nieuwe fase begonnen was in zijn werkzame leven en misschien ook met partner en allen die hem lief waren wilde genieten van het leven. 
Toen ik Harry Jan het eerst ontmoette (1977 was hij al een bijzonder mens). Heel gedreven en met een warm hart voor alle kinderen en volwassenen met een beperking. Hij zette zich al die jaren met hart en ziel in. Groeide in de jaren uit tot een bekendheid in de BOSK-landelijk en in onze afdeling Drenthe. Voor de kinderen en hun ouders een vraagbaak en een moedgevende man. Zo invoelend en zo integer. 
Wat zullen er veel mensen zijn die hem zullen missen. En die in hun leven van nu heel veel te danken hebben aan de jaren bij Harry Jan. Het is niet te tellen denk ik. En wat hebben er velen een stuk zelfvertrouwen gekregen door zijn manier van werken. Steeds weer proberen, niet opgeven, het is de moeite waard. Jij bent de moeite waard. Harry Jan zocht steeds weer naar nieuwe mogelijkheden voor “zijn mensen”. Was laaiend enthousiast als hij weer iets nieuws kon inbrengen en het aansloeg. De triomf van de jongelui was voor hem een dubbele vreugde. En dat was ook voor de ouders een extra gevoel. Iemand die naast ze stond, iemand die hun kind ook de moeite waard vond. En niet alleen keek naar wat niet lukte. Voor Harry Jan waren alle mensen waardevol. En als na lang oefenen iets verbetering kwam in het moeizaam zoeken naar een weg om toch te kunnen bewegen, lopen of rijden: dan was Harry Jan zo blij als een kind. 
Als afdeling Drenthe van voorheen de BOSK waarvan hij buitengewoon lid was hebben we met hem veel leuke dingen meegemaakt. Zo kwamen we een paar maal bij hem aankloppen om voor de jongeren een verwenmiddag te organiseren met massages en van alles. Harry Jan was dadelijk te vinden voor zo’n middag en bedacht er van alles bij. Betrok zijn collega’s erbij en we mochten in zijn praktijk de middag houden. Een trilmatras, hot stones, op de WI met Harry Jan zelf als buddy, ach wat een mooie middagen waren dat. En wat hebben velen daar genoten. 
En na zijn pensioen had Harry Jan nog zoveel plannen en ideeën. Hij schreef me nog dat we niet moesten denk dan hij nu ging stoppen met zijn werk als pleitbezorger voor kinderen / jongvolwassenen met sport en bewegen. 
En nu is ineens zijn leven gestopt hier op aarde. Niet te bevatten. Zelf geloof ik in een leven elders waar hij niet stil hoeft te zitten maar mag bewegen en genieten. Voor anderen en misschien ook voor jullie is dat vaag. In ieder geval hoop en (bid ik stilletjes) dat jullie allemaal die zo met Harry Jan waren verbonden de kracht krijgen om verder te gaan. Om ook de herinneringen aan wat hij voor jullie was en hoe hij met jullie leefde levend te houden. 
Ik hoop dat jullie rouwen op jullie eigen manier, niemand kan bepalen voor een ander hoe dat moet. Neem de tijd en praat veel met elkaar over jullie ervaringen. Weet dat jullie geliefde Harry Jan heel veel heeft gegeven en heeft betekend voor velen. En dat ook jullie zijn dierbaren heel waardevol zijn. En voor hem ook een heel belangrijke plek hadden in zijn hart en leven. 
Wij zullen hem in ere houden in onze gedachten. 
Een warme troostende groet van ons allen. Kinderen en ouders volwassenen en bestuur van (voorheen) BOSK Drenthe. Namens hen, Ida Vos voorzitter.   0615205933   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Hallo allemaal

Afgelopen week hebben we als oud-bestuursleden van BOSK Drenthe eindelijk weer bij elkaar gezeten. Dat was heel fijn en dan besef je pas hoelang we elkaar hebben gemist. 
En wat is er veel gebeurd in al die tijd in je gezin en alles om ons heen. 
Iedereen zal dit herkennen. Jullie hebben allemaal in de loc down gezeten en ook allemaal verschillende zorgen en situaties meegemaakt. Ik hoop dat jullie er goed doorgekomen zijn en dat we dit niet weer zullen hoeven mee te maken. Wat kunnen we nu trouwens genieten van de dingen die nu weer mogelijk zijn. Vaak is het niet eens spectaculair, maar wij weten als ouders en jongvolwassenen immers hoe belangrijk vaak de kleine dingen zijn. 
Eindelijk weer even een arm om je heen of een lachend gezicht zonder mondkapje. 
We hebben als bestuur gekeken of er al een activiteit gepland kan worden. 
Dat valt nog niet mee.  Veel is nog onzeker. En we weten ook niet goed wat jullie daarvan vinden.
 In ieder geval leggen we dit nu aan jullie voor. Graag horen we jullie mening/suggesties.
 
Als jullie ook contact gemist hebben en eens bij wilt praten zijn jullie van harte welkom.
Dat kan in een verhaaltje op de website, door mij te bellen (heel welkom) of te mailen naar mij of naar 1 van de andere bestuursleden, zodat wij je kunnen terugbellen.
Ook hopen we dat we vanuit jullie reacties een plan kunnen maken. 
De MCG-contactgroep is b.v. weer bijeengeweest (op 1,5m afstand maar toch)! 
In ieder geval wensen we jullie allemaal een fijne herfst en een goede tijd. 
Een hartelijke groet namens allemaal.
Ida 06-15205933
Alberta, Teresa en Reina (mailadressen staan op de startpagina onder het “kopje” bestuur).  
 
Hallo mensen,
In deze Coronatijd is de situatie in onze gezinnen allemaal anders dan normaal. 
Dat zal niet meevallen, zowel ouders als kinderen moeten wennen aan de nieuwe situatie. De regelmaat is geheel verdwenen. Scholen dicht, dagverblijven wellicht ook of het gaat er anders aan toe. Niet ieder kind kan begrijpen dat het niet anders kan, en dat het heel vaak moet handen wassen. Voor jullie als ouders is het niet simpel. Want ook jullie hebben naast het gezin misschien wel een baan die niet thuis gedaan kan worden of je werkt ook in de zorg of andere onmisbare beroepen die nu juist wel moeten blijven werken. Eén ding is helder, we houden allemaal enorm veel van onze gezinnen. En daar hebben we alles voor over. We hebben dat in ons leven al meer ervaren, denk ik dan. Ons kind (kinderen) zijn onze rijkdom . Die zou je ook niet kunnen missen. Ik hoop dat jullie allemaal door deze tijd heenkomen zonder al te veel narigheid. En wens jullie allemaal heel veel sterkte toe. In Drenthe leven we mee met alle gezinnen.
 
Ida, Reina, Alberta, Theresa.
Bestuur Stichting Steunfonds BOSK Drenthe.