Aanmelden nieuws update

captcha 
BOSK Sinterklaas                                                  2 december 2017
 
Zaterdag 2 december was het weer zover. De viering van de BOSK-Sinterklaas.
Onze kinderen hadden zich er al weken op verheugd.
Het begint al met de ontvangst van de brief met de aankondiging.
Daarna zorgvuldig op internet kijken wat er toch op je verlanglijstje moet komen.
Op de dag zelf eerst overwegen of je verkleed gaat of niet en natuurlijk een zakje mee, om alle pepernoten in te doen die je door de pieten worden toegestopt.
Uiteindelijk waren we helemaal klaar om te gaan.
De zaal was, zoals altijd, gezellig aangekleed. De mevrouw met de trekharmonica was er weer om het geheel muzikaal te begeleiden.
Onze kinderen zijn altijd weer nieuwsgierig naar al het lekkers dat op de verschillende tafels uitgestald is. De bakjes op onze tafel waren dan ook in no time leeg. Omdat het toch nog wel een tijdje duurde voordat de Sint zou komen, werd er eerst flink geknutseld bij de knutseltafel. We hebben een mooi fotolijstje versierd en een mijter en pietenmuts gemaakt. 
Ook is er voor ouders dan de gelegenheid met andere ouders even bij te kletsen. 
Zo langzamerhand werd het tijd om aan “onze tafel” te gaan zitten, want nu kon de Sint toch elk moment binnenkomen. Met toch wel een beetje een kriebel in onze buik, wachten we met spanning af wanneer er op de deur geklopt zou worden. Na wel tien keer “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht” werd er hard op de deur gebonsd. En ja hoor, daar waren ze, met z’n allen. Sinterklaas, Pieten en een rolstoelpiet, het feest kon beginnen.
Eerst hebben we gezellig samen liedjes gezongen, een polonaise gelopen, geroeid in een lange rij. Ook is er nog voor ons gezongen, omdat wij (Edwin en ik) 12½ jaar getrouwd waren. Naomi (7 jaar) fluisterde zacht: “Die Sint weet ook echt alles, hè mama.” Ja, Sinterklaas weet inderdaad alles, Ida bedankt!
Daarna ging Sinterklaas bij alle tafeltjes langs om even met de kinderen te praten. Ook kreeg iedereen een cadeau en een chocoladeletter, ook de broertjes en zusjes.
Toen iedereen z’n cadeau had gekregen hebben we met z’n allen tot drie geteld, waarna met veel gescheur alle cadeaus werden opengemaakt. Een luid oohhh en aahhhh, vulde de ruimte. Iedereen was blij verrast met z’n cadeau.
Nadat iedereen nog wat had gedronken en gegeten was het voor Sint en zijn Pieten weer tijd om te vertrekken. Vrolijk zwaaiend met een luidkeels “Dag Sinterklaasje” zijn ze vervolgens weer vertrokken.
Het was, zoals elk jaar, weer een heel gezellig en knus Sinterklaasfeest.  
 
Groetjes van de familie Mol