Aanmelden nieuws update

Welkom op de site van BOSK-Drenthe.U kunt zich aanmelden voor de nieuws Update.

Beste familieleden van Harry Jan,

Wat een schok om te horen dat Harry Jan is overleden. 
Namens de BOSK ouders en bestuur van Drenthe wil ik u allen onze oprechte deelneming doorgeven. 
Wat moet dit voor jullie allen een enorme klap zijn. Juist nu Harry Jan een nieuwe fase begonnen was in zijn werkzame leven en misschien ook met partner en allen die hem lief waren wilde genieten van het leven. 
Toen ik Harry Jan het eerst ontmoette (1977 was hij al een bijzonder mens). Heel gedreven en met een warm hart voor alle kinderen en volwassenen met een beperking. Hij zette zich al die jaren met hart en ziel in. Groeide in de jaren uit tot een bekendheid in de BOSK-landelijk en in onze afdeling Drenthe. Voor de kinderen en hun ouders een vraagbaak en een moedgevende man. Zo invoelend en zo integer. 
Wat zullen er veel mensen zijn die hem zullen missen. En die in hun leven van nu heel veel te danken hebben aan de jaren bij Harry Jan. Het is niet te tellen denk ik. En wat hebben er velen een stuk zelfvertrouwen gekregen door zijn manier van werken. Steeds weer proberen, niet opgeven, het is de moeite waard. Jij bent de moeite waard. Harry Jan zocht steeds weer naar nieuwe mogelijkheden voor “zijn mensen”. Was laaiend enthousiast als hij weer iets nieuws kon inbrengen en het aansloeg. De triomf van de jongelui was voor hem een dubbele vreugde. En dat was ook voor de ouders een extra gevoel. Iemand die naast ze stond, iemand die hun kind ook de moeite waard vond. En niet alleen keek naar wat niet lukte. Voor Harry Jan waren alle mensen waardevol. En als na lang oefenen iets verbetering kwam in het moeizaam zoeken naar een weg om toch te kunnen bewegen, lopen of rijden: dan was Harry Jan zo blij als een kind. 
Als afdeling Drenthe van voorheen de BOSK waarvan hij buitengewoon lid was hebben we met hem veel leuke dingen meegemaakt. Zo kwamen we een paar maal bij hem aankloppen om voor de jongeren een verwenmiddag te organiseren met massages en van alles. Harry Jan was dadelijk te vinden voor zo’n middag en bedacht er van alles bij. Betrok zijn collega’s erbij en we mochten in zijn praktijk de middag houden. Een trilmatras, hot stones, op de WI met Harry Jan zelf als buddy, ach wat een mooie middagen waren dat. En wat hebben velen daar genoten. 
En na zijn pensioen had Harry Jan nog zoveel plannen en ideeën. Hij schreef me nog dat we niet moesten denk dan hij nu ging stoppen met zijn werk als pleitbezorger voor kinderen / jongvolwassenen met sport en bewegen. 
En nu is ineens zijn leven gestopt hier op aarde. Niet te bevatten. Zelf geloof ik in een leven elders waar hij niet stil hoeft te zitten maar mag bewegen en genieten. Voor anderen en misschien ook voor jullie is dat vaag. In ieder geval hoop en (bid ik stilletjes) dat jullie allemaal die zo met Harry Jan waren verbonden de kracht krijgen om verder te gaan. Om ook de herinneringen aan wat hij voor jullie was en hoe hij met jullie leefde levend te houden. 
Ik hoop dat jullie rouwen op jullie eigen manier, niemand kan bepalen voor een ander hoe dat moet. Neem de tijd en praat veel met elkaar over jullie ervaringen. Weet dat jullie geliefde Harry Jan heel veel heeft gegeven en heeft betekend voor velen. En dat ook jullie zijn dierbaren heel waardevol zijn. En voor hem ook een heel belangrijke plek hadden in zijn hart en leven. 
Wij zullen hem in ere houden in onze gedachten. 
Een warme troostende groet van ons allen. Kinderen en ouders volwassenen en bestuur van (voorheen) BOSK Drenthe. Namens hen, Ida Vos voorzitter.   0615205933   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.